ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ. Η διατροφή με φασόλια ή πατάτες φούρνου μειώνει το ίδιο την αντίσταση στην ινσουλίνη σε ενήλικες με προ-διαβήτη ή σακχαρώδη διαβήτη. Αν και οι πατάτες έχουν συσχετισθεί με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και συστήνεται η αποφυγή τους από όσους δεν έχουν καλή ρύθμιση του σακχάρου, τελευταίες παρατηρήσεις απενεχοποιούν τις πατάτες φούρνου. Ο λόγος είναι ότι έχουν χαμηλά λιπαρά και χαμηλή πυκνότητα ενέργειας και έτσι μπορεί να εκλύουν ικανοποιητικά επίπεδα αμύλου, το οποίο απορροφάται βραδέως και μειώνει την «γλυκαιμική απάντηση», μετά από κατανάλωση πατάτας φούρνου. Από τη μικρή αυτή μελέτη μπορούμε να εξάγουμε το συμπέρασμα ότι μπορούμε να καταναλώνουμε μικρές ποσότητες πατάτας φούρνου, χωρίς βέβαια τη συνοδεία τυριών και μπέικον, στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης δίαιτας, αν βέβαια οι συνολικές θερμίδες είναι στα επιθυμητά επίπεδα.
Γράψε εδώ το e-mail σου για να ενημερώνεσαι για όλα τα νέα μας
You have successfully joined our subscriber list.